به گزارش مشرق، مجتبي زارعي* طي يادداشتي در سايت اصولگرا نوشت:
يکم : پيشاپيش بر خود فرض مي دانم از زحمات مجاهدان حقيقي عرصة کار وتلاش وعمران و آباداني استان بعنوان يک برادر کوچک طي سال گذشته سپاسگزاري کرده و توفيقات روز افزون فعالان دهة پيشرفت و عدالت را در سال جهاد اقتصادي مسئلت نمايم. نامگذاري اين سال ها از سوي حضرت امام خامنه اي( مدظله العالي) خلف صالح بنيانگذار جمهوري اسلامي که خود از مؤلفه هاي پيشرفت کشور بوده است واجد تحليل ها و تفسيرهاي مهمي است که درجاي خود بدان خواهيم پرداخت .
دوم : اما اين روزها مردمان در ديد وبازديد ها و مسافرت هاي نوروزي بسر مي برند. شمالي ها و مازندران ما خود بايد در وسط ميدان پيشرفت باشند ، چه اينکه منطقة ما از نقاط استراتژيک صنعت توريسم درکشور بحساب مي آيد، لذا اين خود نشانه اي است براي ما چرا که ضرورت توسعة مازندران حتي در نوروز ايرانيان تعطيل بردار نيست. امري که کمتر در صدر برنامه ريزي ها قرار دارد.
لطفاً به برخي از اعداد نسبي وتقريبي زير توجه کنيد:
مازندران سالانه شايد پذيراي قريب به 15 تا 20 ميليون گردشگر داخلي وخارجي باشد ، امّا آنگونه که بايد به بسترهاي آن توجه نمي کنيم .
درحالي که مازندران بايد قطب کشاورزي کشور باشد مع الاسف فقط 5% کشاورزي ايران را بخود اختصاص داده است يا با اينکه ما رتبة نخست را در برخي توليدات زراعي وباغي به خود اختصاص داديم امّا اين محصولات فقط در 5 تا ده هزار هکتار از اراضي سطح کشت مان بعمل مي آيد! آيا شأن مازندران سرسبز و پر آب ما اين است که دو سوم زمين هاي کشاورزي استان در طول سال بدون تدبير رها و بي مصرف باشد؟! يا اکنون که با دستان پرقدرت رياست محترم جمهوري آوارگي ميان دو گانة صنعت واستقرار صنايع سنگين وکشاورزي از يک سو وطبيعت استان از ديگر سو رخت بربست از چه روي هنوز در چنبرة توجيهات دست و پا گير برخي دستگاهها گرفتار هستيم؟ اين در حالي است که پالايشگاهها ومعادن ذغال سنگ هريک بين 2 هزار تا پانزده هزار اشتغال مستقيم ومرتبط ايجاد مي کند . با حرکتي جهاد گونه در حوزه ي اقتصادي مي توان فاصله بين انتقال فراورده هاي معدني ذغال سنگ به کارخانه هاي ذوب آهن را در مازندران از ميان برداشت، يعني همين کاري که دولت خدمتگزار مجوزآن را صادر کرده حرکت جهشي وميانبري لازم است تا اين کارهاي مهم را به مقصود نزديک ساخت.
براستي چند درصد گردشگران ميهمان ما با تالاب هاي مازندران آشنايي دارند در حاليکه اين تالاب ها در نسبتي مشابه با اراضي زراعي، چندين برابر بيشتر از آنها از ارزش اقتصادي برخوردار است، نبايد بي جهت مسأله سازي کرد! ، مسأله امروز ما در استان اين است که با حرکتي جهاد گونه در حوزه ي اقتصادي مازندران در بخش صنايع کشاورزي و باغي جهشي تاريخي بوقوع بپيوندد، برخي از کاستي ها در اين بخش در حالي وجود دارد که حوزه ي کشاورزي و باغي ، وجود صنايعي گوناگون ومتنوع را تا عدد 500 رشته نشان مي دهد . آيا وقت آن نرسيده است که با کمک دولت انقلابي، اين صنايع را بصورت جهشي وارد اين ديار کرد؟
فرماندار مرکز استان با کمک همکاران خود 20 کيلومتر از ساحل تحت اشغال دولتي ها را با دستور احمدي نژاد آزاد کرد، امّا هر چه فرياد مي زند که آزاد سازي، همه ي آرزوهاي رئيس جمهور بسيجي مان نبود و ساماندهي اين مناطق آزاد شده اعتبار مي خواهد تا همه ي ايرانيان طعم عدالت را بچشند، گويا اين مسإله بزرگ امّا جدي گرفته نمي شود در حالي که با مطالعات طولاني مدت ايشان معلوم شد که فقط با 25 ميليارد مي توان اين 20 کيلومتر را براي آسايش ايراني ها و پيشرفت اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي استان به نقطه استراتژيک مرکز استان تبديل کرد.
در حوزه ي فرهنگ هم همينطور! در حالي که هويت وتشخّص مازندران به دوهويت مستند و برخوردار از آثار فيزيکي مهم تاريخي علويان وصفويان قابل ارجاع و رصد شدن است امّا مردمان ايران کمتر با اين هويت از حيث بصري وگردشگري در جغرافياي استان آشنايي دارند! به راستي آيا وقت جهش اقتصاد مازندران با طعم فرهنگ و توليد ثروت فرهنگي فرا نرسيده است؟! ضمن پوزش از فعالان وخدمتگزاران مازندارن امّا بايد با شفافيت کامل گفت که اينها که گفتم قطره اي از درياست که براي آن برنامه ويا سند جامعي وجود ندارد.
بگذار موضوع ديگري مطرح کنم و آن اينکه مازندران با سوابق درخشان خود در دفاع مقدس و بخصوص عبور از اروندرود و فتح شهر فاو مي تواند حتّي بخشي از سياحان و زائران جبهه هاي جنوب را به شمال سوق دهد! مي گوييد چگونه؟! مي گويم کمي همّت و شجاعت مي خواهد تا دست برو بچّه هاي سپاه و بسيج را بگيريم که گردشگران بتوانند از نزديک عمليات غرورآفرين آبي-خاکي فتح فاو را در پارک موزه ي دفاع مقدس مازندران در کنار رود تجن ببينند، همان بروبچّه ها را و همان رزمندگان را! اگر مثل احمدي نژاد، شبانه روز کار کنيم شاهد اين بازسازي تاريخي خواهيم بود يا بقول برادر خوبم سردار ميرشکار مي شود مردم را از تونل تاريخ در مازندران حرکت داد! گردشگرانه و متفکرانه! مگر ما از کره و ژاپن و روسها کمتريم که با جنگ هاشان چنين کردند؟
سوّم: اکنون زمان آن است که مطابق با اسناد بالادستي کشور و براساس دغدغه هاي رهبر فرزانه ي انقلاب اسلامي والگوي شجاع مديريت اجرايي کشور يعني دکتر احمدي نژاد براي همه ي حوزه ها و بخش هاي مازندران اوّلاً سند هاي جامع تدوين کرد وثانياً با قدرت وشجاعت راههاي جهشي وميانبر آن را در سال جهاد اقتصادي اجرا کرد، نه اينکه در شروع سال مسير ديگري را نشان داد؟! و بي پروايانه به توليد هيجان و احساسات مبادرت کرد؟!
چهارم: در آغاز سال نو از همه دست اندرکاران استان مي خواهيم که با تأسي از فرمان تاريخي رهبر فرزانه ي انقلاب اسلامي، راههاي حصول به پيشرفت و عدالت را در مازندران از طريق جهاد اقتصادي دنبال کنند و از فراخوان هاي غير ضروري و انحرافي در افکار عمومي پرهيز نمايند. ما نيز برآنيم تا براي محقق شدن بسترهاي جهاد اقتصادي در سال 90، از همين آغازين روزهاي اين سال خجسته، با جديت، جهادي را براي محقق شدن مصوبات عميق و راهگشاي سفرهاي سه گانه دولت خدمتگزار و تأکيدات رئيس جمهور محبوب و انقلابي بکار بنديم و در اين راه از همه ي فعالان رسانه اي، تشکلها، مديران اجرايي و ائمه جمعه و جماعات، نخبگان و اهالي فکر و انديشه مدد مي خواهيم که در روزهاي آغازين سال نو راههاي جهاد اقتصادي در استان را با يکديگر به بحث و تبادل نظر بگذاريم. شايد برخي بخواهند از تريبون هاي موجود در استان حرف هاي رمانتيک و غير واقعي ديگري بيان شود، پس همه بايد به هوش باشيم تا مسير را گم نکنيم و مورد سوء استفاده قرار نگيريم.
*عضو هيأت علمي دانشگاه و معاون اجتماعي و فرهنگي وزير کار